Rennrad

Bei hoffentlich schönem Wetter und viel Rückenwind wollen wir die abwechslungsreichen Landschaften vom Ruhrgebiet bis zum Münsterland genießen. Im Winter geht es vor allem um die Grundlagenausdauer. Die Streckenlänge und die Geschwindigkeit richten sich nach der Gruppe. Auch Anfängerinnen und Anfänger mit gewissen konditionelle Voraussetzungen sind willkommen.

Bei einer schlechten Wetterprognose wird zuvor per Email mitgeteilt, ob der Kurs stattfindet. Neben Rennrädern sind auch Cyclocrosser und Gravelbikes für den Kurs zugelassen. Bitte kleidet euch der Witterung entsprechend und tragt einen Helm.
Neben einem Ersatzschlauch sollte auch Verpflegung mitgebracht werden. Wenn vorhanden, bringt bitte das NRW-Ticket oder Kleingeld mit.

Bsp.: Kurs Sa 09:30 - 12:30 Uhr - Nach 09:30 Uhr ist die Anmeldung für die nächste Woche freigeschaltet.

With hopefully nice weather and a lot of tailwind we want to enjoy the varied landscapes of the Ruhr area, Bergisches Land and Sauerland. If desired, a Münsterland flat stage is also included. The length and speed of the route depend on the group. Beginners with certain conditional requirements are also welcome.

The course is aimed at beginners and those who still feel insecure on the road bike, as well as experienced road cyclists. Basics will be taught and your form will be developed slowly developed if you join the course regularly.

In case of bad weather an email will be sent out, if the course is canceled. Wearing a helmet is mandatory, gloves are recommended. In addition to a spare tube, you should also bring food. For emergencies, please always bring the NRW ticket, if available, and some change. Special training requests will be taken into account to a large extent. In addition to road bikes, cyclocrossers and gravel bikes are also permitted for the course.

Ex: Course Sat 9.30 am - 12.30 pm - After 9.30 am the registration for the next week is unlocked.

4-123-0600A/FSa09:30-12:30U13.02.2023-31.03.2023Janis Heuel, Philipp Schermnur mit